dilluns, 31 de gener del 2011

XOCOLATA





La coca de xocolata de N'Antònia ens ha endolcit alguns sopars d'hivern... i, amb el que ha sobrat, algun cafè amb llet post-revetla.
"Avui he recordat que tenim pendent la recepta de la coca de xocolata, o sigui que, aquí la tenim

Ingredients:

175 g. de xocolata negre sense llet 
125 g. de mantequilla
120 g. de sucre
3 ous
75 g. de farina

una mica de sal
una cullaredeta de llevadura en pols
un poquet de pebre bo
unes bolletes de pebre verd en gra

Fondre la xocolata amb la matega dins un bol al bany maria
En un bol batre els ous amb el sucre, aquesta mescla ha de quedar ben esponjosa. Afegir la farina a poc a poc, després la llevadura la sal i el pebre, finalment la xocolata.
Posar-ho tot dins un motlle, untat amb mantega i dins el forn durant uns 30 minuts a 150 graus.

Per acabar, es pot afegir una capa de xocolata fusa per damunt.

Et vualà, ja la tenim llesta"


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per compartir aquesta recepta que sembla molt saborosa, per cert.
Iroquesa

Unknown ha dit...

Sembla deliciosa, així que provaré de fer-la.

Anònim ha dit...

La setmana passada vaig aprendre una nova modalitat "mont-blanc estampat". Consisteix a fer un mont-blanc de xocolata, deixar-lo caure al terra (en concret en un ascensor, arreplegar-lo, tornar-lo a compondre i ensucrar-lo... Ningú ho hagués dit!